Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Seyhan “Tarihi mirasa” sahip çıkıyor

Seyhan “Tarihi mirasa” sahip çıkıyor

Seyhan “Tarihi mirasa” sahip çıkıyor

Seyhan Belediyesi, kültür mirasi yapilarin gelecege tasinmasi çerçevesinde tescilli tarihi yapilarin oldugu 2 sokakta sagliklastirma ve yenileme çalismasi yapacak.

Tescilli binalarin oldugu 2 sokak sagliklastiriliyor

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’in, tarihi çevrenin canlanmasi ve kent turizmine katki sunmak amaciyla tescilli tarihi binalarin bulundugu 2 sokakta sagliklastirma ve yenileme çalismasi yapilmasi için Meclise getirdigi teklif oybirligiyle kabul edildi.

TESCILLI TARIHI YAPILARIN OLDUGU 2 SOKAK SAGLIKLASTIRILACAK

Seyhan Belediye Meclisinin Ekim Ayi toplantilarinin ikinci birlesiminde Meclis gündemine gelen madde üyelerce kabul gördü. Baskan Akay tarafindan getirilen teklifte, Büyük Saat’in bulundugu Ali Münif Yigenaga Caddesine baglantili olan 25017 ve 25019 sokaklarda koruma kurulunun oluru ile sokak sagliklastirmasi ve yenileme çalismasi yapilacak.

BÖLGE TURISTLER IÇIN ÇEKIM MERKEZI OLACAK

Tarihi binalarin bulundugu sokaklarda yapilacak sokak sagliklastirmasi ve yenileme islemi ile çevrenin özüne uygun olarak düzenlenerek canlandirilmasi planlaniyor. Büyük Saat’in bulundugu Ali Münif Yigenaga Caddesine baglantili sokaklarda yapilacak sagliklastirma ve yenileme çalismasiyla, bölgeye gelen turistlerin, bu sokaklardaki tescilli tarihi binalari da görmesi saglanacak.

SEYHAN BELEDIYESI, KENT KÜLTÜRÜ VE TURIZMINE KATKI VERMEYI SÜRDÜRECEK

Seyhan Belediyesi kisa süre önce,  Çukurova Üniversitesi ve TMMOB Mimarlar Odasi Adana Subesi’nin ortak çalismasi olan Tepebag Yaz Okulu: “Eski Izlerle Yeni Çizgiler”  projesine destek vermis “Mimari mirasi koruma” adi altinda, kente dair 3500 yillik Izlerin modern “Çizgiler”le yeniden nasil yorumlanacaginin irdelenmesini saglamisti.  Seyhan Belediyesi, basta Tepebag höyügünde bulunan kültür mirasi kapsaminda olan tescilli tarihi yapilar olmak üzere ilçedeki tüm tarihi yapilarin korunmasi ve gelecek nesillere özüne uygun olarak tasinmasi için çalismalarini sürdürecek



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli